top of page

Circle the Woods

Songs from the album "Circle the Woods". This concert can also be booked as an outdoor concert.

*)The concert can be arranged indoors in a rural area, preceded by a walk in nature, if the weather does not allow an outdoor performance.

Please see numerous reviews below from audiences who have joined these concerts located in nature. (In Danish).


Accompanied by her acoustic Southwell guitar, Maria Elizabeth performs this lyrical and sensitive concert with songs from the album “Circle the Woods” containing lyrics sensing nature – the stream, the trees, the butterflies. Maria Elizabeth talks in between songs about her inspirational meetings with ecopsychologist, Virginia Anderson, who wrote the book “Circling San Francisco Bay”, which inspired the songs, and meetings which included a hike on Bald Mountain in the Bay Area of San Francisco. Maria Elizabeth is inspired by Virginia Andersons special ability to be part of nature – a wild nature which also includes mountain lions. “Circle the Woods” had four singles on the Danish National Radio and the project was presented at MidPen Media TV on the broadcast “Timeless Tales”, a broadcast with Virginia Anderson and Maria Elizabeth which was later nominated to a WAVE Award in the category “Spiritual and inspirational”. The album received a four-starred review in the Danish music magazine GAFFA. Maria Elizabeth performs on an acoustic steelstring guitar made of walnut tree from Nottingham Forrest, and built by Gary Southwell, England.*)Koncerten kan spilles indendørs, hvis vejret ikke tillader en udendørs koncert. I så fald kan den forudgås af en vandring i naturen.

Akkompagneret af sin akustiske Southwell guitar synger Maria Elizabeth sange fra albummet "Circle the Woods", der indeholder sansende tekster - åen, træerne, sommerfuglene. Undervejs fortæller Maria Elizabeth om sit møde med økopsykologen, Virginia Anderson, der skrev bogen "Circling San Francisco Bay" og inspirerede sangene. Maria Elizabeth fortæller blandt andet om sine møder med Virginia Anderson i San Francisco bl.a. på bjerget Bald Mountain og om Virginias særlige evne til at opholde sig i en vild natur, som også inkluderer "mountain lions". Skriv eller ring om et uforpligtende tilbud på denne sansende koncert. ”Circle the Woods” havde fire singler på P4 og P5 og blev produceret i samarbejde med Henrik Balling. Projektet udmundede i en medvirken på det Californiske TVprogram ”Timeless Tales” i selskab med Virginia Anderson. Programmet blev nomineret til en WAVE Award i kategorien ”Spititual and inspirational”. Maria Elizabeth spiller på sin stålstrengsguitar bygget af valnøddetræ fra Sherwood skoven i England af den anerkendte guitarbygger, Gary Southwell.

GAFFAS anmelder Ivan Rod skrev: ”…materialet som helhed, formidlingen som sådan fremstår som skabt ud ad modenhed, autencitet og optagethed af det enkle. Sangene og musikken er gribende, dybe og kredser om fænomener som kærlighed, etik og netop spiritualitet. De søger ikke hovedsporet men er alligevel let tilgængelige. ****”

ANMELDELSER OG BREVE VEDR. KONCERTVANDRINGER FRA DELTAGERE OG PUBLIKUM:


HELSINGØR

Helle Øelund, DN Helsingør

”De mange deltagere i den musikalske vandring i Hellebækskovene var meget interesseret både i landskabsdannelsen, naturen og kulturen i Hellebækskovene og søerne. Erik Trolle og jeg fortalte om Landskabet og vandets vej til den tidlige industri i Hellebæk med bla. Hammermølle, slibemølle, og kornmølle. Det var især Erik som meget levende fortalte om de historiske og kulturelle træk i skovene og det åbne land.

Det var en fornøjelse at komme til Anes Hus ved Bøgeholm sø. Der var allerede mange mennesker, og der blev serveret kaffe og kage af frivillige til en billig penge. Vi sad så smukt foran Anes Hus med udsigt til søen i solskin, og Maria og jJakob spillede og sang både fra Marias tidligere udgivelser og fra den nyeste. Det var smuk musik, som passede til naturen og det stille miljø ved søen. Det var med stor fornøjelse at se vores samarbejde folde sig ud i dette arrangement.”

Venlig hilsen Helle Øelund


SILKEBORG BAD

Iben From, Museums direktør

”Maria Elisabeths koncept Koncertvandring giver stor mening for deltagerne. Ved koncerten på KunstCentret Silkeborg Bad sad de 40 deltagere rigtig godt i stolene efter en fælles sanseoplevelse og bevægelse i den omgivende natur, og fortsatte uden overgang naturligt rejsen ind i den stemningsfyldte musik. En totaloplevelse, som kan udfoldes når som helst på året.” – Iben From, Direktør.


Ulla Jensen, koncertgænger

“Kære Maria Elizabeth Hersing. Jeg vil sige dig stor TAK for en fantastisk musisk oplevelse på Silkeborg Bad i går. – Musikken gik lige ind og sidder stadig dejligt i mig.” Mange gode hilsner Ulla Jensen


Else Oltmann, billedkunstner

”Tak for en fantastisk koncert på Silkeborg Bad i dag.

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har hørt noget så smukt.”

Kærligst Else Oltmann. elseoltmann@gmail.com


Anonym koncertgænger A.V.

”Maria Elisabeths koncept Koncertvandring giver stor mening for deltagerne. Ved koncerten på KunstCentret Silkeborg Bad sad de 40 deltagere rigtig godt i stolene efter en fælles sanseoplevelse og bevægelse i den omgivende natur, og fortsatte uden overgang naturligt rejsen ind i den stemningsfyldte musik. En totaloplevelse, som kan udfoldes når som helst på året.” – Iben From, Direktør.

Turen indeholdt ligefremme, og alligevel tankevækkende, bidrag til sammenhængen mellem kunst, natur og musik, former, lyde og melodier, takter og toner. Den blev kædet sammen med den efterfølgende koncert som en naturlig indbydelse til denne.

Vi havde haft en fællesoplevelse udenfor og kom, gennem koncerten, ind i en anden persons oplevelser af en helt anden natur og kultur, sprog og toner.

En inderlig taknemmelighed for Guds store skaberværk og dyb respekt for mennesker som prøver at lære af det, som er os givet, og skaber med de midler der står til rådighed i tiden, var det jeg fik ud af oplevelsen.

Koncertens sidste sang var på dansk og gjorde, for undertegnede, koncerten til en helhed.

At åbne koncerten med en tur virkede godt og kunne have været en større oplevelse, hvis følelsen af at det havde en fællesoplevelse, med sangeren, havde været til stede.”

K.V.


MOESGAARD, Århus

Lisa M. Søndergaard

”Kære Maria Elizabeth og Birthe

Mange tak for sidst

Det var da virkelig noget dejlig og stemningsfyldt musik og sang, der fyldte vores foyer fredag eftermiddag! 1000 tak for det.

Jeg er sikker på, at det gav mange en ekstra god oplevelse at være på Moesgaard Museum.”

De bedste hilsner

Lisa M. Søndergaard

Arrangementskoordinator, Moesgaard Museum


Rasmus Ejrnæs, biolog, vandringsleder:

”Indtryk fra koncertvandring ved Moesgaard

Jeg mødtes med en flok forventningsfulde mennesker og med den intention at give dem en sanselig oplevelse i skoven, måske krydret med naturhistorisk viden om den forunderlige mangfoldighed som man finder ude i naturen, hvis man åbner øjnene. Det viste sig at naturen netop denne dag havde åbnet for det underjordiske ved at svampene myldrede op alle vegne i et mylder af former og farver. Så vi fik set og mærket på svampene, lugtet til dem og talt om deres forunderlige samliv med træerne. Og med disse indtryk i bagagen kom vi tilbage til Moesgaard, mens en stille efterårsregn faldt. I den store forhal stod Elizabeth med akkompagnement og vi forsynede os med en forfriskning og fandt en pude, bænk eller gulvplads efter eget valg. Selvom Elizabeth synede ganske lille midt i det store rum, så lykkedes det hende at fylde rummet med sin stærke stemme. Det var fint at opleve de forbipasserende blive eftertænksomme, måske sætte sig lidt og lytte med, og dernæst fortsætte deres egen vandring. Og vi som havde været i skoven, kunne nu bare lade toner og fortællinger strømme – om afskallende eukalyptusbark og kvinder som giver slip midt i en årstid eller livstid. Og pludselig var der ikke mere, men til gengæld plads til en lille ny begyndelse. Det var en fin oplevelse at være med til at knytte natur, vandring og musik sammen.”


Sebastian Jonshøj, formand for DN Århus

”Kære Maria Elizabeth

Netop hjemvendt fra ferie, kan jeg med glæde konstatere, at vores fælles arrangement på og omkring Moesgaard angiveligt var en ubetinget succes:-) Jeg håber du deler denne opfattelse, og i øvrigt har været tilfreds med samarbejdet med DN Aarhus.?!

Go’ weekend!”

Sebastian


Musikalsk Naturvandring ved Moesgaard. Af Birthe Troelsen, DN Århus

”Fredag d. 14. september 2018 kl. 14.00 – 15.30.

DN Aarhus blev i august måned kontaktet af kunstneren, sangskriveren og komponisten Maria Elizabeth med henblik på at indgå i et samarbejde omkring ovennævnte aktivitet. Det accepterede vi, og med velvillig assistance fra biolog og engageret naturformidler Rasmus Ejrnæs blev arrangementet indledt med en inspirerende og veltilrettelagt naturvandring i skoven omkring Moesgaard. Udover DN`s egen annoncering gjorde en omtale af arrangementet i radio og i dagspressen sit til, at der mødte mange mennesker op, 35 personer deltog i skovvandringen og mange flere valgte at kombinere et besøg på Moesgaard med en fredagskoncert. Efter en kort pause med en lille forfriskning til skovvanderne fremførte Maria Elizabeth, med deltagelse af en habil sanger og basguitarist – udvalgte numre fra sin seneste udgivelse ”Circle the Woods”, en samling sange inspireret af oplevelser, man kan få ved at vandre i skoven. Sangene blev fremført med stor indlevelse, stemningsfuldt, smukt sunget og med velklingende lyd. Arrangementet gav deltagere og mange besøgende, heraf en gruppe udenlandske studerende, en skøn og berigende oplevelse.”


Aarhus d. 30. sept. 2018

Birthe Troelsen

DN Aarhus.


VIBORG


Annette Stenov, Viborg, Dansk Vandrelaug d. 27. august:

”Kære Elizabeth og Jakob

Tusind tak for en dejlig aften. Det var absolut en succes og jeg er blevet opfordret til lignende arrangement. Vi var jo utroligt heldige at vejret holdt under gåturen og den strålende orange nedgangssol som modtog os da vi var tilbage ved godset.”


FAXE


“Kære Maria Elizabeth,

Tak for den smukke musiske oplevelse ved Faxe Kalkbrud. Vind og vand fra oven gjorde at koncerten foregik indendørs, men på trods af det inviterede musikken naturen ind. Omend i sindet og i roen, der forplantede sig i kroppen. Dejligt med dette åndehul, som du skabte for os tilhørere. Tekster og musik som inviterede til refleksion og drømmende lange blikke. Denne gang ud af de store vinduer, men forhåbentlig en anden gang ud over de naturlige vider, som koncerten var tænkt til. Hvor ville jeg gerne opleve din musik i smuk forening med naturen. Et koncertkoncept jeg beundrer dig meget for.

Tak!!

Venligste hilsen fra

Julie Kusz Nielsen”


FYNS HOVED

Tonny Jack Nielsen, DN Kerteminde

”Koncertvandringer, et anderledes arrangement hvor mange sanser bliver brugt.

I Kerteminde var det en fornøjelse at tage en tur rundt på Fyns Hoved, dette kunne være gjort i foråret hvor blomsterne står i fuldt flor, eller som her i efteråret hvor

vejret er mere blæsende, og hvor man for friske kinder og vind i håret.

Efterfølgende en smuk intimkoncert med Maria Elisabeth, indendørs, på Fyns Hoved Camping, hvor man går fra det vindblæste til det mere sansene med stemningsfyldt musik hvor pulsen kommer ned igen.

Et arrangement til opfølgning, måske hvor vejret er mere roligt, og så måske unplugged i naturen.

Mange hilsner

Tonny Jack Nielsen

Naturguide


FREDERIKSSUND

Pia Omdal/Dansk Vandrelaug

”Hej Maria Elizabeth

Jeg takker for en dejlig vandrekoncert som du gav sammen med Karen Sangvin, den 30. September, her I Elværket, Frederikssund.

Der var god stemning og dejlige sange.”

Med venlig hilsen

Pia Omdal


THY

Ib Nord

”Tak for sidst!

En skam, at ikke flere oplevede din smukke og enestående musik.

Vejret har sin del af skylden for det beskedne fremmøde, men jeg er ikke sikker på, at annonceringen var god nok.”

Med venlig hilsen

Ib


SYDDJURS

Poul Erik Pedersen, koncertgænger

”Tak for en fin lille koncert med gode smukke og følsomme sang. Flot fremført af en attraktiv kvinde med et smukt sind . Kh fra Mols”

Power in Numbers

-1

Programs

Locations

Volunteers

Project Gallery

bottom of page